Shell Brandstoffen - FuelSave Diesel

Shell FuelSave logoModerne dieselmotoren vragen méér dan standaard dieselbrandstof (N)EN 590 alleen.  Vervuiling op injectoren/ verstuivers zorgt direct voor een slechtere verbranding, minder power, een hoger brandstofverbruik en hogere uitstoot aan CO2.

De vernieuwde Shell FuelSave Diesel met DYNAFLEX dubbel-reinigend additief houdt niet alleen motoren schoon, maar helpt ook om ontstane vervuiling te verwijderen. Dit verbetert de verneveling, geeft meer pk's en zorgt voor brandstofbesparing. Lees meer over de kwaliteit.

Shell FuelSave voorkomt aanslag op injectoren

Nieuw! Injectoren: verwijderd vervuiling op injectoren
Aanslag op injectoren ontstaat in nieuwe en oude motoren met een slechte verbranding tot gevolg. De vernieuwde Shell FuelSave Diesel bevat een dubbel-reinigend additief om injectoren niet alleen schoon te houden maar ook om injectoren te reinigen! Hierdoor worden injectoren weer als nieuw en worden uw machines zuiniger.

Shell FuelSave voorkomt corrosie

Motor: Voorkom corrosie en houd het brandstofsysteem schoon
Diesel is van nature niet corrosief, maar door de aanwezigheid van water en zuurstof kunnen onderdelen toch gaan roesten. Shell FuelSave Diesel helpt om cruciale onderdelen van het brandstofsysteem tegen corrosie te beschermen. Met een schonere motor heb je minder kans op machinestilstand en blijven dure schades bespaard. Hoe werkt dit?

Shell FuelSave voorkomt aanslag op injectoren

Minder CO2 emissie en minder zwarte rook
Een hoger brandstofverbruik leidt tot een toename van CO2 uitstoot. Slechte verneveling leidt tot onvolledige verbranding waardoor zwarte rook ontstaat. Nieuwe Shell FuelSave Diesel bevat een speciaal reinigingsmiddel dat verdere aanslagvorming voorkomt en reinigt. Hierdoor verbrandt de diesel efficiënter wat leidt tot een lagere uitstoot van CO2 en minder rook.

Shell FuelSave Diesel voorkomt schuimen, hierdoor tank je meer en is er minder kans op condensvorming in de tank

Nieuw! Brandstoftank: Voorkomt bacteriegroei
Het aanwezige biocomponent (wettelijke verplichting) zorgt voor snellere veroudering van diesel. Nieuwe Shell FuelSave Diesel met DYNAFLEX additief helpt om diesel te beschermen tegen het ontstaan van bacteriën in uw brandstoftank. Het speciale additief voorkomt snelle veroudering en bacteriegroei.

Shell FuelSave Diesel voorkomt schuimen, hierdoor tank je meer en is er minder kans op condensvorming in de tank

Brandstoftank: Minder schuimvorming bij het tanken
Bij het tanken ontstaat schuim. Dit schuim neemt onnodig ruimte in de dieseltank in beslag en vertraagt het tanken. Shell FuelSave vermindert schuimvorming zodat je tank sneller gevuld is. FuelSave Diesel bespaart niet alleen kostbare tijd maar je krijgt er ook een vollere tank voor terug.

Shell FuelSave Diesel, met deze tips komt u de koude winter door

Shell FuelSave Diesel is qua wintereigenschappen volledig berekend op het in Nederland te verwachten winterweer. Het overtreft zelfs de koude eigenschappen van de NEN-EN590 dieselspecificatie en biedt zo een optimale bescherming in de winter.
Download hier de praktische wintertips om verstopping van de filters van uw bovengrondse opslagtank en/of dieselvoertuigen te voorkomen.