Wie is OQ Value?

OQ Value B.V. is een officiële distributeur van Shell. OQ Value levert naast de brandstoffen en smeermiddelen van het merk Shell ook de tankpassen (EuroShell en lokale tankpassen). Ons bedrijf heeft 4 vestigingen door heel Nederland waardoor er altijd wel een vestiging bij u in de buurt zit. Door deze regionale aanwezigheid kunnen we u snel van dienst zijn. Als gerenommeerde leverancier van Shell doen we wat we beloven en werken we al jarenlang vakkundig en flexibel. Eén telefoontje met onze accountmanager bij u in de buurt voor het juiste advies of uw bestelling. Vandaag besteld is morgen in huis. Wel zo handig. Net als onze webshop met technische informatie en producten.

Waar staat de naam OQ Value voor?

De letters ‘OQ’ staan voor oil en quality. Ofwel een duidelijke link naar de hoge kwaliteit van de smeerolieproducten en brandstoffen van Shell. ‘Value’ staat voor de meerwaarde die u terugziet in de kwaliteit van onze producten en onze service. Direct bereikbaar, lokaal betrokken en veel technische kennis van onze producten en de technische ins en outs kennen van vrachtwagens, trekkers, auto's en andere voertuigen zijn hierbij het sleutelwoord.

Hoe is OQ Value ontstaan?

Gerard Jansen Holleboom heeft na een lange carrière bij Shell en bij een Shell "owned company" de keuze gemaakt voor het zelfstandig ondernemerschap. Hij startte in september 2008 met de overname van de 2 familiebedrijven Oppeneer Sluiskil B.V. in Sas van Gent (Zeeland) en Oliehandel Van den Berg in Tiel (Gelderland). Medio 2009 werden hier ook de activiteiten van Vlamings Olie in Steenbergen (Brabant) aan toegevoegd. Door deze schaalvergroting en vanwege de keuze van Shell om meer met officiële distributeurs te werken, werd in 2010 het hoofd-distributeurschap van Shell binnengehaald. Hierna volgde de ontwikkelingen zich in snel tempo op. Zo werd er in februari 2011 een nieuwe vestiging gestart in Alphen aan den Rijn onder de naam Randstad Olie. In 2012 werd het tankstation in Terneuzen aan de Otheense Kreek omgebouwd met een nieuwe shop tot een officieel Shell tankstation. 

Al snel bleek dat vanwege de landelijke leveringen alle verschillende vestigingsnamen ook regelmatig voor onduidelijkheid zorgde. De groepsnaam OQ Value werd bedacht en ook alle onbemande tankstations in Zeeuws Vlaanderen die voorheen onder de naam Oppeneer opereerde, werden omgekleurd naar de nieuwe OQ Value-stijl. In september 2012 werd Oliehandel Bergh uit Didam toegevoegd aan de groep. Dit bracht het aantal vestigingen op vijf. 

Na deze periode volgde nog veel stappen. Hieronder een kleine opsomming:
2013  Heropening Tankstation Ter Aar
2013  Overname Shell Tankstation Barneveld
2015  Overname Easytank tankstations Glanerbrug, Hengelo en Albergen
2015  Heropening Tankstations regio Didam, 's Heerenberg, Ulft, Azewijn en Wehl