Kennisbank

Shell GTL Fuel

Wat moet je weten over Shell GTL Fuel (Q&A)

Schone lucht voor iedereen. GTL Fuel van Shell is een dieselbrandstof welke gemaakt is vanuit aardgas (gas-to-liquid). GTL is een brandstof die direct in iedere motor toe te passen is zonder enige motoraanpassing. GTL Fuel maakt direct uw motor schoner en zorgt voor een lagere uitstoot van stikstof, fijnstof en roet. Kortom goed voor het milieu en een mooie manier om u te onderscheiden van de concurrent.

Lees meer >
Wat is een AdBlue katalysator?

AdBlue Q&A Veelgestelde vragen

Air1 AdBlue van Yara is hoogwaardige ureumoplossing (32,5%) welke gebruikt wordt in SRC katalysatoren van moderne voertuigen en machines. Het wordt gebruikt voor het “schoonmaken” van de uitlaatgassen (NOx) in de dieselmotor zodat aan de wettelijke uitlaatgas-eisen wordt voldaan.

Lees meer >

Checklist Dieselopslag

Voorkom water in uw dieseltank. Water kan immers voor bacteriegroei zorgen. Denk eraan: zonder water, geen bacteriën! Zeker in moderne dieselmotoren is de kans dat er problemen ontstaan groter, omdat deze machines steeds complexer worden om aan de nieuwste uitstoot-normen te voldoen. Ook uw eigen opslagtank kan een bron van vervuiling zijn.

Lees meer >
bespaartips brandstof

Tips brandstofbesparen

Door hoge brandstofprijzen en scherpe marges is het belangrijk dat u de concurrentie een stap voorblijft door slimmer en zuinig om te gaan met uw bedrijfskosten. Naast scherp inkopen is het veel belangrijker dat u de kwaliteit van uw vloeistoffen (olie, brandstof, koelvloeistoffen en eventueel Ad blue) nauwlettend in de gaten houdt. Door hoge kwaliteit zullen uw onderhouds- en reparatiekosten veel lager zijn. Daarnaast kunt u uw medewerkers trainen om zuinig om te gaan met brandstof.

Lees meer >
co2 reductie

CO2 reductie met Shell GTL en FuelSave Diesel

Aantoonbaar CO2 reduceren is een belangrijk argument in aanbestedingstrajecten van overheden. Maar hoe toon je aan dat je hard werkt aan deze CO2-uitstoot reductie? Wanneer uw bedrijf Shell GTL of Shell FuelSave Diesel gebruikt, levert u direct een vermindering van CO2. Hierdoor komt uw bedrijf hoger op de CO2 prestatieladder en verlaagt u uw eigen CO2-footprint. Lean and Green heeft deze reductie onafhankelijk bevestigd door de toekenning van het certificaat “Lean and Green Solutions”. Wilt u een stap verder op de CO2 prestatieladder zetten? We helpen u graag verder.

Lees meer >