Shell GTL Fuel, vermindert lokale uitstoot

Shell GTL FuelShell GTL Fuel (Gas To Liquid) is gemaakt van aardgas en te gebruiken als vervanger voor traditionele diesel. Deze diesel is helder als water en heeft als grote voordeel dat dieselmotoren gewoon op GTL kunnen rijden zonder een enkele motoraanpassing. Dit geldt voor oudere motoren zoals Euro 2 en 3 maar ook voor moderne motoren in Euro VI of TIER IV.

"Vereist u opdrachtgever "roetfilters" om binnen te werken of hoe kun je fijnstof, roet en rook reduceren?" Wij hebben de oplossing: Shell GTL Fuel.

GTL is in hoge mate biologisch afbreekbaar, vrijwel vrij van zwavel en aromaten, kleurloos en heeft een hoog cetaangehalte. Dat houdt in dat het gebruik van GTL leidt tot een verbetering van de luchtkwaliteit. Het gebruik van GTL levert een reductie in fijnstof van 20% en 12% minder stikstof-uitstoot op. Daarnaast is deze brandstof vrijwel reukloos. 

Een voorbeeld: als de RET vandaag op Shell GTL Fuel zou gaan rijden zou dat een milieuwinst betekenen die overeen komt met de aanschaf van 38 nieuwe stadsbussen die voldoen aan de hoogste Europese milieu-eisen. Kijk voor meer informatie op www.gtlfuel.nl

 

Nu ook : Shell GTL Fuel CO2-neutraal*

Met het Nature-based solutions-programma van Shell is uw wagenpark voortaan CO2-neutraal met Shell GTL Fuel!

Bereken samen met één van onze specialisten het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw wagenpark. Via het Nature-based solutions-programma compenseert u deze CO2-uitstoot aan het eind van het jaar. Onafhankelijke, externe partijen controleren de compensatie.

Shell maakt dit mogelijk via gecertificeerde CO2-reductieprojecten, zoals bosbeschermings- en herbebossingsprojecten. Hiermee verkrijgt Shell CO2-credits, waarmee klanten vervolgens hun CO2-voetafdruk kunnen verkleinen. 

Het Shell Nature-based solutions-portfolio omvat wereldwijd ruim 20 projecten verdeeld over de verschillende continenten. Eén van deze projecten betreft een 12-jarige partnership met Staatsbosbeheer voor het planten van 5  miljoen bomen. Meer informatie over het Staatsbosbeheer-project kunt u hier downloaden.    

 

De term 'CO2-neutraal' wordt gebruikt om uit te leggen dat middels het Nature-based solutions-programma van Shell het mogelijk wordt gemaakt om een hoeveelheid CO2, gelijk aan de hoeveelheid die vrij komt bij de productie, transport en het verbruik van brandstof, uit de atmosfeer te verwijderen door herbebossing en soortgelijke op de natuur gebaseerde processen of dat emissies worden voorkomen door afbraak van natuurlijke ecosystemen tegen te gaan.