Shell GTL Fuel, vermindert lokale uitstoot

Shell GTL FuelShell GTL Fuel (Gas To Liquid) is gemaakt van aardgas en te gebruiken als vervanger voor traditionele diesel. Deze diesel is helder als water en heeft als grote voordeel dat dieselmotoren gewoon op GTL kunnen rijden zonder een enkele motoraanpassing. Dit geldt voor oudere motoren zoals Euro 2 en 3 maar ook voor moderne motoren in Euro VI of TIER IV.

"Vereist u opdrachtgever "roetfilters" om binnen te werken of hoe kun je fijnstof, roet en rook reduceren?" Wij hebben de oplossing: Shell GTL Fuel.

GTL is in hoge mate biologisch afbreekbaar, vrijwel vrij van zwavel en aromaten, kleurloos en heeft een hoog cetaangehalte. Dat houdt in dat het gebruik van GTL leidt tot een verbetering van de luchtkwaliteit. Het gebruik van GTL levert een reductie in fijnstof van 20% en 12% minder stikstof-uitstoot op. Daarnaast is deze brandstof vrijwel reukloos. 

Een voorbeeld: als de RET vandaag op Shell GTL Fuel zou gaan rijden zou dat een milieuwinst betekenen die overeen komt met de aanschaf van 38 nieuwe stadsbussen die voldoen aan de hoogste Europese milieu-eisen. Kijk voor meer informatie op www.gtlfuel.nl