Shell Renewable Diesel Veelgestelde Vragen

FAQ: Veelgestelde vragen over Shell Renewable Diesel

Heeft Shell Renewable Diesel een negatieve invloed op de werking van mijn voertuig/machine?
Nee, Shell Renewable Diesel is een ‘drop-in’ brandstof die kan worden gebruikt als directe vervanging voor EN590-dieselbrandstof. Wel moet worden gecontroleerd of de motor is goedgekeurd voor gebruik van EN15940-brandstoffen in verband met garanties van de motorfabrikant.

Kunnen voertuigen die op Shell GTL Fuel rijden/draaien ook op Shell Renewable Diesel rijden/draaien?
Ja, Shell Renewable Diesel kan worden gebruikt als directe vervanging voor Shell GTL Fuel, zonder dat er aanpassingen aan motoren nodig zijn.

Kunnen voertuigen die rijden op EN590-dieselbrandstof ook op Shell Renewable Diesel rijden?
Ja, Shell Renewable Diesel kan worden gebruikt als directe vervanging voor EN 590-dieselbrandstof in dieselmotoren zonder dat er aanpassingen nodig zijn. Wel moet worden gecontroleerd of de motor is goedgekeurd voor gebruik van EN15940-brandstoffen in verband met garanties van de motorfabrikant.

Kan ik Shell Renewable Diesel direct gaan gebruiken of moet ik eerst de tank leegmaken?
Shell Renewable Diesel is een schoner alternatief voor EN590-dieselbrandstof en voor Shell GTL Fuel. Dit betekent dat Shell Renewable Diesel kan worden gebruikt als brandstof of worden bijgemengd in elke mengverhouding met EN590 dieselbrandstof of Shell GTL Fuel.

Wel moet worden gecontroleerd of de motor is goedgekeurd voor gebruik van EN15940-brandstoffen in verband met garanties van de motorfabrikant.
De voertuigtank hoeft niet te worden leeggemaakt, maar het is wel aan te raden deze zover mogelijk te ledigen en te controleren op aanwezigheid van
vervuiling.

Wat moet ik doen als ik niet zeker weet of Shell Renewable Diesel geschikt is voor mijn voertuig/machine?
Als u het niet zeker weet, dan kunt u het beste contact opnemen met één van onze Accountmanagers.

Is Shell Renewable Diesel geschikt voor lichte voertuigen, zoals auto’s, bestelwagens, enz.?
Ja, Shell Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren met een goedkeuring voor EN15940-brandstoffen.

Advies nodig?
Wilt u meer weten over Shell Renewable Diesel of andere producten uit ons assortiment? Of wilt u een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak met één van onze Accountmanagers