TopFuel - de innovatieve dieselbrandstof voor de dag van morgen

Kom in actie voor het klimaat en kies voor TopFuel. Deze duurzame dieselvervanger is een innovatie mix van HVO en GTL, waardoor er fors minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. TopFuel voldoet aan de (N)EN 15940 norm voor dieselbrandstof en is daardoor geschikt voor alle dieseltoepassingen.

TopFuel levert direct een CO2-reductie op, omdat deze wordt gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, ook wel biomassa genoemd. Bovendien leidt het direct tot een lagere uitstoot van stikfstof, fijnstof en roet. Hierdoor varen zowel het milieu als onze gezondheid wel bij het gebruik van deze brandstof.

HVO = Hydrotreated Vegetable Oil: basisgrondstof afgewerkte plantaardige oliën
GTL = Gas-to-Liquid (lees hier meer over GTL Fuel)

Ongekende voordelen

Het gebruik van TopFuel in dieselmotoren levert een maximaal emissievoordeel op. Bovendien is de brandstof niet alleen goed voor milieu en gezondheid, maar ook voor de conditie van de dieselmotor.

Reduceer lokale emissies, want deze hebben een direct effect op de gezondheid
Verbeter de CO2 footprint, om klimaat verandering tegen te gaan
Bespaar op onderhoudskosten, omdat de (voertuig)motor minder snel vervuild raakt

De belangrijkste kenmerken van TopFuel

Hieronder hebben we de belangrijkste kenmerken van TopFuel voor u op een rijtje gezet;

  1. Tot wel 89% CO2 reductie  
  2. Gegarandeerde emissiereductie op fijnstof, zwavel en stikstof
  3. Geproduceerd uit biomassa
  4. ISCC-EU gecertificeerd
  5. Voldoet aan de (N)EN 15940 normering voor dieselbrandstof
  6. Geen aanpassingen aan het voertuig of motoronderhoud nodig
  7. Hoog Cetaangehalte - voor een efficiënte verbranding
  8. Ideaal voor (extreem) lage temperaturen

De samenstelling van de beschikbare varianten van TopFuel

Van TopFuel zijn vijf verschillende varianten beschikbaar. Uw CO2-reductie is afhankelijk van de gekozen blend, terwijl de lokale reductie van fijnstof voor alle varianten gelijk is. Ontdek hieronder welke TopFuel-blend bij uw reductiewensen past:

 

 

In tegenstelling tot blauwe diesel en andere HVO blends in de markt, is TopFuel GEEN ‘mengsel’ van HVO met diesel, maar van HVO met GTL Fuel! GTL Fuel is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, die schoner verbrandt dan conventionele diesel uit aardolie, dus wordt er minder lokale uitstoot en zwarte rook geproduceerd.

 

FAQ: veelgestelde vragen over TopFuel

Op de volgende pagina hebben we een aantal van de veelgestelde vragen over TopFuel beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u bijvoorbeeld meer weten over de technische en/of duurzame kenmerken van TopFuel? Neem dan nu vrijblijvend contact op met één van onze Accountmanagers

 

Advies nodig?

Wilt u meer weten over TopFuel of andere producten uit ons assortiment? Of wilt u een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak met één van onze Accountmanagers