AdBlue in dieseltank voorkom vergissing

Nooit meer per vergissing AdBlue in de dieseltank? Vervang uw AdBlue tankpistool!

AdBlue in dieseltank vergissingAdBlue in dieseltank komt steeds vaker voor nu er ook bij landbouwmachines zoals trekkers, kranen, graafmachines en oogstmachines, AdBlue wordt toegepast. Door de nieuwe TIER IV uitstootregels is het toepassen van een AdBlue katalysator vaak noodzakelijk.

Het komt regelmatig voor dat iemand zich vergist en de AdBlue afvult in de verkeerde tank. Namelijk de dieseltank van het voertuig! AdBlue bestaat uit Amoniak en water en daarom leidt zo’n vergissing van AdBlue in de dieseltank direct tot problemen met dure schades tot gevolg.

Eén klant van ons, die tractoren repareert, heeft inmiddels 2 van zulke schadegevallen bij zijn klanten. Om de ontstane schade (schade klant/ verzekering rond de € 10.000,- per geval) te voorkomen, kun je op de thuis-ibc met AdBlue ook beter een Adblue-afslagpistool zetten met een speciale magneetafslag. Op het tankstation zit dit vaak al, maar op een “goedkopere” thuisinstallatie/ ibc wordt dit meestal niet standaard geleverd.

Voorkom schades en vervang ook uw AdBlue pistool. Weten hoe het werkt? Bekijk onze film hieronder. Lees ook onze vraag en antwoord pagina over AdBlue.