We kunnen alweer denken aan verkoeling!

Speciale GlycoCare Yellow HD (Heavy duty) universele gele koelvloeistoffen voor heel het machinepark

We kunnen weer naar een mooie periode uitkijken waarbij het weer beter wordt. Ook wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, is het noodzakelijk dat machines en motoren goed worden onderhouden.

Waarom wordt koelvloeistof tegenwoordig steeds belangrijker? Koelsystemen van moderne motoren zijn veel groter omdat moderne common-rail motoren veel meer warmte produceren. Verder loopt door de uitlaatgasrecirculatie (EGR), de hogere inspuitdrukken en de warmere retour-brandstof de motortemperatuur steeds verder op. De specificataties en eisen zijn hier zelfs op aangepast door motorfabrikanten. Hierdoor is de keuze van het juiste koelmiddel een stuk moeilijker.

De keuze van de vloeistof is vanaf nu NIET moeilijk meer! GlycoCare Yellow HD is een kant-en-klare Heavy Duty koelvloeistof die aan de volgende functies voldoet: goede warmteafvoer, corrosiebescherming, vriespuntverlaging en kookpuntverhoging en het voorkomen van cavitatie/ liner pitting.

De unieke kwaliteit en lichtgele kleur maken het gebruik van één soort koelvloeistof mogelijk! GlycoCare Yellow HD kan gemengd worden met rode of blauwe koelvloeistof, zonder kleurverandering.

GlycoCare Yellow Heavy duty is een universeel inzetbare koelvloeistof, die breed kan worden ingezet. Denk hierbij aan:

  • Heavy Duty motoren ongeacht het type brandstof
  • Stationaire motoren zoals o.a. Caterpillar en Cummins
  • Scheepvaarttoepassingen
  • Gemengde wagenparken met zowel lichte als zware bedrijfswagens

Er zijn vier eenvoudige stappen om de bescherming met GlycoCare Yellow Heavy Duty optimaal te houden.

  1. Vermijd vermenging met traditionele koelvloeistoffen zoveel mogelijk.
  2. Controleer bij onderhoudsbeurten de koelvloeistof op visuele verontreiniging van vuil en olie. De koelvloeistof moet helder van kleur zijn.
  3. Test de vorstbescherming met behulp van een refractometer circa 2 keer per jaar.
  4. Gebruik uitsluitend GlycoCare Yellow Heavy Duty om bij te vullen om de vorstbescherming en corrosiebescherming optimaal te houden.

Hebt u twijfels over de juiste toepassing koelvloeistof? Laat het ons weten, we adviseren u graag.