Vacature Commerciële Binnendienst Lichtenvoorde

Ben jij die commerciële duizendpoot die vanuit de binnendienst onmisbaar gaat zijn voor OQ Value?

VACATURE STAAT NIET MEER OPEN (is reeds ingevuld)

Hoe jouw professioneel profiel eruit ziet als OQ Value medewerker
“Ik ben het smeermiddel van OQ Value”. Het hart van een hecht team specialisten die het bedrijf beter laten lopen. Of toch niet.. Nee hier doen we niet aan haantjesgedrag. We zijn een hecht familiebedrijf waarin elke schakel van de lijn belangrijk en onmisbaar is voor de organisatie.

Wat zijn jouw belangrijkste taken?

 • Samenwerken met je collega’s op de binnen- en buitendienst;
 • Offertes opstellen;
 • Prijzen vaststellen;
 • Aan de slag met het acquireren van nieuwe klanten;
 • De afdeling commerciële binnendienst naar een hoger niveau tillen;
 • Kennispartner zijn voor je klanten, prospects en collega’s.

Een dag in het leven van een medewerker commerciele binnendienst
De afdeling commerciële binnendienst op onze vestiging in Lichtenvoorde, ook wel liefkozend commerciële bidi genoemd is dringend op zoek naar jou! Jij als nieuwe frisse wind binnen deze afdeling kan als geen ander inschatten waar jouw toegevoegde waarde ligt.

Jij gaat er samen met jouw collega’s voor zorgen dat alle klant gerelateerde processen soepel en efficiënt verlopen. Maar hoe ziet je dag er dan ongeveer uit? Nou zo…

08:00 uur: Goedemorgen allemaal, je begint de dag met een kop koffie en begint met het openen van de mail. Een groot deel van de klantenkring weet ons via de e-mail te vinden. In de mail kan je vragen verwachten als: Goedemiddag .. ik heb een auto met kenteken TR-69-VK. Kunt u mij vertellen welk type olie ik hier het beste voor kan gebruiken? Je gaat in overleg met je collega’s, het hoofd magazijn, of je gaat zelf op onderzoek uit.

09:10 uur:  De telefoon gaat. Een klant wil graag 3 drums 10W-40 bestellen en 2 vaten 80W-90. Je noteert de order, noteert de contactgegevens en gaat in het systeem op zoek naar de klant. Heeft hij deze producten al eerder gehad? Je checkt de prijs of indien het een nieuw product is stel je samen met de accountmanager een nieuwe prijs vast.

10:00 uur:  Koffiepauze. Tijd om samen met je collega’s bij te praten in de kantine. Hoe was je weekend? En heb je nog leuke plannen.

10:15 uur: De vragen en bestellingen via de mail en telefoon gaan de hele dag door. Tussendoor heb je tijd om in samenwerking met de manager marketing te schakelen over acties en campagnes om nieuwe klanten te acquireren.

11:00 uur: Je collega accountmanager belt/mailt je met de vraag of je een offerte wilt opstellen voor een potentiële nieuwe klant. Je krijgt de gegevens en de producten die de klant graag zou willen ontvangen. Je gaat aan de slag en in afstemming met de accountmanager stel je ook de prijzen vast voor de aanbieding.

12:30 uur: Lunch tijd. Is het al donderdag? Yes gehaktballen dag. Onder het genot van een warme bal bespreek je samen met je collega’s die grote klant die je zojuist hebt binnen gehaald.

13:00 uur: Je bent lekker in de weer en je collega van het magazijn komt je de orders brengen die vandaag meegaan met de transporteur en morgen worden geleverd bij de klant. Je opent de orders, checkt de data en de geleverde producten en wijzigt deze waar nodig. Dan sluit je de order en print je de afleverbonnen zodat deze meekunnen met de transporteur.

15:00 uur: Koffiepauze – welverdiend en gezellig met je collega’s even een momentje pauze in de kantine.

15:15 uur:  Je gaat weer verder met de taken die nog liggen en alle orders die binnen komen.

16:00 uur: Je collega uit Sas van Gent belt. Er is een klant die graag een Petronas product wil. Kan je helpen?

17:00 uur: Pfoe dat was me het dagje wel. Nu lekker naar huis, morgen weer een dag.

Aangenaam, en wie ben jij? Jij.....

 • hebt hbo werk- en denkniveau bij voorkeur in een commerciële en/of technische richting;
 • hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • bent in het bezit van een certificaat Tribologie, of bereid deze te halen;
 • kan lezen en schrijven met MS Office (en CRM) pakketten;
 • bent in staat om op alle niveaus, extern en intern, relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • bent woonachtig in (Midden-) Oost-Nederland.

En als je twijfelt of je in het profiel past maar jezelf wel in deze functie ziet, raakvlakken hebt en zeer gemotiveerd bent, ook dan willen we graag met je in contact komen.

Aangenaam, wij zijn....
OQ Value B.V. een landelijk distributeur van brandstoffen, smeermiddelen, en aanverwante producten met een 5-tal regiovestigingen verspreid over Nederland. Wij leveren onze producten en diensten aan zakelijke klanten in de sectoren: landbouw, aannemerij, industrie, transport en garagebedrijven.

Een jonge en dynamische organisatie. Een familiebedrijf waar jij en jouw ontwikkelingsmogelijkheden als werknemer centraal staan.

Maar nog belangrijker:
Wat kunnen wij jou naast een geweldig team met leuke collega’s nog meer bieden?

 • Een uitdagende en afwisselend functie waarin je ruimte krijgt en volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een gedegen inwerktraject met daarna ‘learning on de job’
 • Regelmatig product- en sales trainingen;
 • Hardwerken afwisselen met gezelligheid.

Waar wacht je nog op?
Stuur uiterlijk vrijdag 4 maart je C.V. en motivatiebrief naar OQ Value B.V. Bij voorkeur via e-mail t.a.v. John Bruggink; john@oqvalue.nl, voor meer informatie is John ook bereikbaar op 06-22 97 11 32.