Vacature Accountmanager Zeeland brandstof en smeermiddelen

Accountmanager Zeeland Brandstof en smeermiddelen (u kunt niet meer reageren. Deze vacature is ingevuld!)
OQ Value groeit en gaat zich nog verder focussen op het ontwikkelen en leveren van klant-specifieke oplossingen. Met die klantgerichte gedachte wil OQ Value een toppositie verwerven in Nederland. We zoeken iemand die mee kan helpen dit verder gestalte te geven. Hoe vaak krijg jij de mogelijkheid om aan de basis te staan van een groeiscenario bij een toonaangevende Shell distributeur? Dit is je kans!

Bouw mee aan de toekomst van OQ value als Accountmanager Zeeland
OQ value heeft een viertal vestigingen binnen Nederland welke succesvol zijn in verschillende markten en sectoren. Naast onze bestaande klanten in Transport, Automotive en Agri zijn er nog volop kansen die we nog niet hebben benut, met name in het segment Energie & Industrie.  Bijvoorbeeld met onze revolutionaire super schone synthetische diesel, onze speciale (voedselveilige) smeermiddelen of met onze ureum-producten die NOx uitstoot reduceren. Sterke merken als Shell GTL, Yara Air1 en Cummins Fleetguard, samen met jarenlange expertise en kwalitatief hoogwaardige producten vormen de basis voor ons verdere succes.

In jouw rol als Accountmanager ga je aan de slag in een klein team (logistiek, sales, engineering, orderentry) binnen ons Commerciële Team en leg je de basis voor partnerschap bij onze klanten. Jij zorgt er voor dat ons bedrijf en de merken die we vertegenwoordigen, bekend zijn bij alle bedrijven in Zeeland. Uiteindelijk zet je de interesse van klanten in onze producten en concepten om naar concrete verkoop.

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor verkoop van onze concepten. Dit is grotendeels op te splitsen in:

  • Adviesfase
  • Offerte
  • Ordervoorbereiding en opdrachtverwerking
  • Afname, levering en toepassing van de producten
  • Aftersales

Wat breng jij mee?
Je bent een teamspeler met bij voorkeur een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie in een technische omgeving. Je hebt goed voor ogen wat jouw en onze doelen zijn en hoe je deze gaat bereiken en je staat open voor feedback en coaching. Je hebt ervaring met MS Office en bent bereid  zorgvuldig gebruik te maken van ons CRM pakket. Je spreekt en schrijft bijvoorkeur goed Engels Je wilt zaken zo goed mogelijk afronden.

Het is altijd een combinatie van persoonlijkheid en ervaring. Je bent een sociale zelfstarter die soepel contacten legt, zowel intern als extern. Naast je sterke communicatieve vaardigheden ben je ook in staat heel grondig informatie te verzamelen en deze te analyseren. Je bent positief kritisch, hebt overtuigingskracht en kunt snel tot de kern komen.

Opleidingseisen
Voor deze functie wordt een relevante technische en/of commerciële opleiding bij voorkeur op HBO niveau gevraagd, óf je hebt je MBO-4 diploma en relevante werkervaring waardoor je op HBO niveau acteert..

En dan krijg je ook wat 
In de eerste plaats een uitdagende functie bij een kerngezond bedrijf in een dynamische omgeving met een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid om goede initiatieven in de praktijk toe te passen. Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat in overeenstemming is met opleiding en ervaring. Daarnaast zijn er volop opleidingsmogelijkheden om je te ontwikkelen.

Onze organisatie 
OQ value in Sas van Gent is al ruim 50 jaar distributeur van Shell brandstoffen en smeermiddelen en maakt sinds 2017 deel uit van de United Oil Group. Met vier vestgingen in Nederland is OQ Value landelijk georganiseerd maar ook regionaal aanwezig. De organisatie telt zo’n 80 enthousiaste medewerkers met passie voor hun werk. De visie voor de toekomst is helder : Een toppositie verkrijgen in Nederland waarbij klant-specifieke oplossingen centraal staan!

Jouw werkplek, jouw team
Je werkplek is op het kantoor in Sas van Gent, vlak bij de Westerschelde tunnel. Je maakt onderdeel uit van een groeiend sales team en werkt nauw samen met de andere collega’s op andere vestigingen. Een groot deel van je tijd ben je onderweg bij de klanten en prospecten.

Wat houdt je tegen? 
Je bent geen twijfelaar, je neemt beslissingen op basis van inhoud en een ondefinieerbaar onderbuikgevoel. Dit is zo’n beslissing: Je wilt deze baan bij OQ Value!

Heb je vragen over de vacature? Bel of mail met Johan de Roos (verkoopleider) via 0653176061 of johan@oqvalue.nl. Herken je jezelf in dit profiel en wil je direct solliciteren, stuur dan een pakkende motivatie en een helder CV rechtstreeks naar personeel@oqvalue.nl