OQ Value in actie voor Oekraïne

OQ Value komt in actie voor Oekraïne

Op donderdag 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Met verbazing en afschuw volgen we dagelijks de ontwikkelingen in Oekraïne. De inval van het Russische leger laat ongekende sporen achter in Oekraïne en miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen. Sommigen van hen zijn al in, of komen naar, Nederland.

Onze collega Giedre, werkzaam bij Shell Poort van Raalte, heeft familie en vrienden wonen in Oekraïne. Om deze reden is zij met een groep vrienden en kennissen een inzamelactie begonnen. Inmiddels zijn ze zelfs al meerdere keren naar de grens van Oekraïne gereden om de ingezamelde spullen te brengen en vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland.

Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie rond OQ Value komt in actie voor Oekraïne samengebracht. Lees meer over hoe onze collega Giedre zich sterk maakt en inzet voor de mensen in Oekraïne en hoe wij als bedrijf en met alle collega's en een aantal zakelijke relaties haar hierbij helpen en ondersteunen.

Wat houdt de actie in?

In eerste instantie is Giedre is via Facebook/Marktplaats een inzamelactie begonnen voor spullen die de inwoners en vluchtelingen op dit moment hard nodig hebben. Er is continue contact met familieleden en vrijwilligers in Oekraïne, waardoor ze een duidelijk beeld hebben van de goederen die ze daar nodig hebben. Hierbij moet je denken aan goederen zoals; warme dekens, medicijnen, luiers, babyvoeding, verbandmiddelen, etenswaren, zaklampen, powerbanks, rubber laarzen, toiletpapier etc.

Zodra er weer voldoende  hulpgoederen zijn ingezameld, worden deze met een busje naar de Pools-Oekraïense gebracht. Op de terugreis worden er iedere keer ook vluchtelingen meegenomen uit Oekraïne, die eenmaal aangekomen in Nederland, worden ondergebracht bij vrienden en kennissen.

Via onze Facebookpagina zal er telkens een update verschijnen van de laatste ontwikkelingen en nieuwe initiatieven rondom OQ Value in actie voor Oekraïne.

  

 

Bedankt! Namens Giedre en iedereen bij OQ Value

Via deze weg willen wij graag iedereen bedanken die op welke wijze dan ook meehelpt aan deze actie! En in het bijzonder willen we graag even stilstaan bij de hulp en steun van de volgende personen en bedrijven;

En last but not least gaat onze waardering en bewondering uit naar Giedre, Vladimir en alle vrienden en kennissen die zich dag-in-dag-uit inzetten voor deze actie! En natuurlijk wensen wij ze heel veel succes toe!