Nieuwe Shell Smeermiddelen (20 liter) verpakkingen: nu nog duurzamer.

Als officiële distributeur van Shell smeermiddelen willen we onze klanten graag op de hoogte brengen van een ontwikkeling binnen het Shell-portfolio.  

De afgelopen maanden hebben een groot deel van de Shell smeermiddelen een transformatie gekregen, waarbij zowel de vorm als de kleur van de 20-liter verpakkingen zijn vernieuwd. Dit alles met als doel de efficiëntie in opslag en transport te verbeteren, het gebruik van gerecycled plastic te stimuleren en het totale plastic verbruik te verminderen.

Wat is er precies veranderd?

Shell Nieuwe 20L verpakkingen

De herkenbare ronde emmers zijn vervangen door handige jerrycans als verpakking voor de 20 liter smeermiddelen, waardoor de opslagruimte nu efficiënter benut kan worden. Bovendien is er besloten om over te stappen naar één uniforme kleur (grijs) voor alle verpakkingen, wat zorgt voor een gestroomlijnde, herkenbare uitstraling en meer duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen:

  • Verbeterde Efficiëntie: Dankzij de nieuwe verpakkingsvorm wordt de opslag en het transport van smeermiddelen maar liefst 25% efficiënter.
  • Duurzaamheid: Deze veranderingen maken het mogelijk om tot wel twee keer zoveel gerecycled plastic te integreren in de verpakkingen, waardoor de duurzaamheid wordt vergroot.
  • Minder plasticverbruik: De overstap naar jerrycans resulteert in een vermindering van 20% in het gebruik van plastic voor de verpakkingen.