Check regelmatig uw oliepeil

Alle motoren gebruiken motorolie. Een te geringe hoeveelheid olie kan de motor ernstig beschadigen. Het is daarom erg belangrijk het oliepeil regelmatig te controleren. Dit geldt zeker bij moderne motoren, waarbij de olie minder vaak wordt ververst.

Je zou verwachten dat autobezitters op dit gebied extra voorzichtig zijn. Maar volgens onderzoek van Shell blijkt dat het gemiddelde oliepeil een halve liter onder het optimale niveau zit. Bovendien hebben 86% van de automobilisten geen reservemotorolie bij zich.

Met de zomervakantie voor de deur zijn er veel automobilisten die zich klaar gaan maken voor de vakantie. Dit is het moment om te zorgen dat u veilig op weg gaat!

Wist u dat…

  • wanneer je in het buitenland bent, je niet altijd zekerheid hebt van de juiste motorolie?
  • Er veel verschillende soorten olie zijn? Weet u welke olie er in uw auto gaat?
  • Een onjuist oliepeil kan tot ernstige schade aan de motor van uw auto leiden

Wat moet u doen? Zorg dat u altijd voorzien bent van een TOP-UP KIT van Shell. Door de motor bij te vullen met Shell Helix motorolie, “ververs” je deels de olievulling, en rijd je soepeler en stiller en bent je altijd verzekerd van de juiste motorolie, veilig voor de auto en veilig voor de automobilist!

U koopt deze 1 liter verpakking bij het Shell garagebedrijf. Zij kunnen u immers exact vertellen welke olie er geschikt is voor uw auto. U ontvangt er van ons een gratis Shell (JICK – Just In Case Kit) opbergtasje bij met navul instructies en materialen. Klik hier voor meer informatie.