Shell Rimula R5LE 10W-30 en 10W-40

Shell Rimula R5LE 10W-40

Shell Rimula R5LE is een ‘Low Saps’ motorolie (met zeer lage gehaltes aan zwavel-, sulfaat-as- en fosforadditieven) die specifiek is ontworpen voor toepassing in dieselmotoren met roetfilters of andere uitlaatgas-nabehandelingsapparatuur. Deze motorolie volstaat ook voor Euro VI en Tier IV motoren die aan de hoogste uitlaatgasemissies moeten voldoen.

Shell Rimula R5LE voorkomt ongewenste afzettingen in de uitlaatgas-nabehandelingsapparatuur en houdt deze daarmee in optimale conditie en verlengt daarmee de oliestandtijd. Door de synthetische eigenschappen is deze motorolie ook in staat om brandstofbesparing te bewerkstelligen, zonder daarbij enige concessie te doen aan de bescherming tegen slijtage en inwendige motorvervuiling. De besparing is, afhankelijk van aard en inzet van de motor, leidt in de praktijk tot een besparing tot 1,6% bij de 10W-30 in vergelijking met een gewone minerale SAE 15W-40 olie. Dit zal in de transportsector al snel meer dan 500 liter brandstof per voertuig per jaar kunnen zijn.

Specificaties: ACEA E9, E7, API CK-4, CJ-4, VOLVO VDS-4, en vele andere fabrikanten. (zie productinformatieblad hieronder)

Technische PDF

10W-30, 10W-40

Veiligheidsbladen

10W-30, 10W-40