Helix Ultra Professional AM-L 5W-30

Shell-Helix-Ultra-Professional-AM-L-5W30-1L.jpg

Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 (voorheen Helix Ultra AM-L & AB-L 5W-30) is een volledig synthetische motorolie met unieke PurePlus Technology die kan worden toegepast in diesel- en benzinemotoren van personenauto’s en is met name geschikt voor de nieuwste technologie BMW dieselmotoren met roetfilter waarvoor een olie is voorgeschreven die goedgekeurd is als BMW Longlife-04 olie.

Specificaties fabrikanten ACEA A3/ B3/ B4/ C2/ C3, BMW LL04 (BMW diesel motoren met of zonder roetfilter en benzine motoren met catalysator (behalve M modellen)).Beschikbare verpakkingsvormen 1ltr, 209ltr en bulk.
Shell Helix Ultra AM-L 5W-30 kan worden toegepast in diesel- en benzinemotoren van personenauto’s en is met name geschikt voor de nieuwste technologie BMW dieselmotoren met roetfilter waarvoor een olie is voorgeschreven die goedgekeurd is als BMW Longlife-04 olie.
EIGENSCHAPPEN
Shell Helix Ultra AM-L 5W-30 is volgens een unieke, Shell “low SAPS” additief-technologie samengesteld, waarbij zeer lage gehaltes van de componenten zwavel, fosfor en metalen zijn toegepast, waardoor vervuiling en de-activatie van roetfilters door componenten, afkomstig uit de smeerolie, wordt voorkomen. Hiermee, in combinatie met de overige eigenschappen, overtreft Shell Helix Ultra AM-L 5W-30 de eisen die gesteld worden voor goedkeuring van een olie als BMW Longlife-04 olie.
De unieke eigenschappen van Shell Helix Ultra AM-L 5W-30 waarborgen een onovertroffen bescherming en lange levensduur van de motor onder de meest uiteenlopende omstandigheden: veel starten en stoppen, stads- en fileverkeer maar ook ritten met hoge snelheid en zware belading op autowegen of in bergachtig gebied.
Door het gunstige viscositeitskarakter blijven de wrijvingsverliezen laag waardoor het brandstofverbruik en dus de CO2-emissie beperkt wordt, en komt de smering van de motor bij lage starttemperaturen sneller tot stand.
Effectieve dispergerende dopes zorgen voor een uiterst fijne verdeling van verbrandingsresten en roet- en vuildeeltjes. Tezamen met de bijzonder hoge weerstand tegen veroudering van de olie wordt zo de vorming van afzettingen op zuigers en kleppen of drab voorkomen, de motor blijft daardoor ook bij zeer lange verversingsperioden van de olie ongekend schoon.

De zorgvuldig gekozen synthetische basisolie heeft een zeer geringe vluchtigheid waardoor het olieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Technische PDF

AM-L 5W-30

Veiligheidsbladen

AM-L 5W-30