Helix Ultra Professional AG 5W-30

Shell-Helix-Ultra-Professional-AG-5W30-1L.jpg

Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30 (voorheen Helix Ultra AG 5W-30) is een volledig synthetische motorolie, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe typen motoren van Opel, zoals bijvoorbeeld die in het 2002 model Vectra waarbij de olie aan de Norm GM LL-A025 (benzine) of GM LLB025 (diesel) dient te voldoen.

Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30 kan daarnaast worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens, rijdend op benzine, diesel of LPG, waarvoor een olie volgens ACEA A3/ B3/ B4 of API SL/CF wordt gevraagd.
Additionele specificaties fabrikanten GM-LL-A-025, GM-LL-B-025, FIAT 9.55535 G1.
Beschikbare verpakkingsvormen 1ltr, 209ltr en bulk.
TOEPASSING

Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30 kan verder worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens, rijdend op benzine, diesel of LPG, waarvoor een olie volgens ACEA A3/B3/B4 of API SL/CF wordt gevraagd.

EIGENSCHAPPEN

Door de zorgvuldig afgewogen samenstelling is Shell Helix Ultra AG 5W-30 geschikt voor zeer lange verversingsintervallen, met name zoals die gelden voor Opel modellen uitgerust met het “EcoService-Flex” systeem.
Afhankelijk van de indicatie van het EcoService-Flex systeem is bij de benzinemotoren een termijn tot ca. 30.000 km mogelijk; bij de dieselmotoren tot ca. 50.000 km. Met de gekozen viscositeitsklasse blijven wrijvingsverliezen tot een minimum beperkt waardoor vermogenswinst en beperking van het brandstofverbruik wordt bereikt; de verlaging van het brandstofverbruik draagt tevens bij aan vermindering van de luchtverontreiniging. In de specificatie GM LL-A025 zijn criteria voor de mate van brandstofbesparing vastgelegd.

Shell Helix Ultra AG 5W-30 is uitgebreid beproefd volgens de eisen van General Motors, waarbij deze ruim bleken te worden overtroffen. De testresultaten hebben tevens aangetoond dat de eigenschappen van de olie gedurende de gehele verlengde verversingsperiode behouden blijven en dat er geen noemenswaardige slijtage optreedt.

Technische PDF

AG 5W-30

Veiligheidsbladen

AG 5W-30