Helix Ultra Professional AF 5W-30

Shell-Helix-Ultra-Professional-AF-5W30-1L1.jpg

Shell Helix Ultra Professional AF 5W30 (voorheen Helix Ultra AF 5W-30) is een speciaal volsynthetische motorolie met unieke ontworpen om aan de strenge vereisten van met name high-perfo

rmance motoren te voldoen, waaronder de motoren van Ford en motoren waarvoor een olie wordt voorgeschreven met de Acea specificatie A5/B5.

Shell Helix Ultra Professional AF 5W30 is een volledig synthetische motorolie speciaal bestemd voor gebruik in alle benzine- en dieselmotoren, met en zonder roetfilter, waarvoor een olie met het prestatieniveau van de Ford specificatie WSS-M2C913C wordt geadviseerd. Specificaties fabrikanten ACEA A5/ B5, Ford M2C 913 C (alle Ford benzine en diesel motoren).

Beschikbare verpakkingsvormen 1ltr, 209ltr.
Toepassing Shell Helix Ultra Professional AF 5W30
Speciaal bestemd voor gebruik in alle benzine- en dieselmotoren, met en zonder roetfilter, waarvoor een olie met het prestatieniveau van de Ford specificatie WSS-M2C913C wordt geadviseerd. Oliën met de specificatie Ford WSS-M2C913C worden verplicht aanbevolen voor vrijwel alle Ford motoren vanaf 2009, inclusief dieselmotoren met roetfilter.Shell Helix Ultra AF 5W-30 met specificatie Ford WSS-M2C913C mag ook toegepast worden in alle oudere Ford motoren, inclusief de dieselmotoren met een roetfilter Shell Helix Ultra AF 5W-30 kan tevens worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens waarvan de fabrikant het gebruik van brandstofbesparende olie met specificatie ACEA A5/B5 aanbeveelt of toestaat.
Eigenschappen Shell Helix Ultra Professional AF 5W30
In recente specificaties voor motorolie zijn aanvullende eisen ten aanzien van brandstofbesparing opgenomen. Shell Helix Ultra AF 5W-30 is een motorolie speciaal ontwikkeld met het oog op het brandstofbesparend karakter; de brandstofbesparende eigenschappen zijn door middel van motorproeven aangetoond. De gunstige viscositeit van Shell Helix Ultra AF 5W30 vermindert de wrijvingsweerstand en draagt daardoor bij aan beperking van het brandstofverbruik. Tevens wordt daarmee de koude start vergemakkelijkt en vermindert door snelle oliecirculatie de koude start slijtage. Het stabiele karakter van de olie verzekert bij hoge bedrijfstemperaturen een uitstekende bescherming tegen slijtage. Effectieve dispergerende dopes voorkomen de vorming van vuilafzettingen.
Voor vrijwel alle Ford motoren vanaf 2009 voldoet aan specificatie Ford WSS-M2C913-C en Wss-M2C913-D.

Technische PDF

AF 5W-30

Veiligheidsbladen

AF 5W-30