Helix Ultra 5W-40

Helix_Ultra_5W40_1L.jpg
Shell Helix Diesel Ultra 5W-40 kan worden toegepast in alle typen dieselmotoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens en is met name geschikt voor de meest moderne motoren uitgerust met turbo,elektronisch geregelde brandstofinjectie en/of directe inspuiting.
 
De unieke eigenschappen van Shell Helix Diesel Ultra5W-40 waarborgen een onovertroffen beschermingen lange levensduur van de motor onder de meest uiteenlopende omstandigheden: veel starten en stoppen,stads- en fileverkeer maar ook ritten met hoge snelheid en zware belading op autowegen of in bergachtig gebied.
 
Door het gunstige viscositeitskarakter blijven de wrijvingsverliezen laag waardoor het brandstofverbruik beperkt wordt, en komt de smering van de motor bij lage starttemperaturen sneller tot stand. Effectieve dispergerende dopes zorgen voor een uiterst fijne verdeling van roet- en vuil deeltjes waardoor indikking van de olie wordt tegen gegaan en de vorming van afzettingen in de motor wordt voorkomen; de motor blijft daardoor ongekend schoon.
 
De zorgvuldig gekozen synthetische basisolie heeft een zeer geringe vluchtigheid met als gevolg een minimaal olieverbruik. Het uiterst lage gehalte aan chloorhoudende bestanddelen levert een bijdrage aan vermindering van de milieubelasting.Shell Helix Diesel Ultra motoroliën zijn gebaseerd op de eigen motorolietechnologie van Shell. Deze oliën zijn door Shell technici uitvoerig beproefd onder de meest extreme bedrijfsomstandigheden, in een aantal van de meest kritische personenwagens met dieselmotor.
 
Meer uitgebreide Helix informatie.

Technische PDF

5W-40

Veiligheidsbladen

5W-40