Helix Ultra 0W-40

Helix_Ultra_5W40_1L.jpg

Shell Helix Ultra 0W-40 is een volledig synthetische motorolie en kan worden toegepast inalle typen motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG en is met name geschikt voor motoren uitgevoerd met turbo, meerkleppentechniek, brandstofinjectie en katalysator.

Shell Helix Ultra 0W-40:
• biedt ultieme bescherming en lange motorlevensduur
• verzekert vlotte koude start
• beperkt het brandstofverbruik
• beperkt het olieverbruik
• betrouwbare kwaliteit, uitvoerig getest
EIGENSCHAPPEN
De unieke eigenschappen van Shell Helix Ultra 0W-40 waarborgt een onovertroffen bescherming en lange levensduur van de motor onder de meest uiteenlopende omstandigheden: veel starten en stoppen, stads- en fileverkeer maar ook ritten met hogesnelheid en zware belading op autowegen of in bergachtig gebied. Door het gunstige viscositeitskarakter blijven de wrijvingsverliezen laag waardoor het brandstofverbruik beperkt wordt, en komt de smering van de motor bij lage starttemperaturen sneller tot stand.
Effectieve dispergerende dopes zorgen voor een uiterst fijne verdeling van verbrandingsresten en roeten vuildeeltjes. Tezamen met de bijzonder hoge weerstand tegen veroudering van de olie wordt zo de vorming van afzettingen op zuigers en kleppen of drab voorkomen, de motor blijft daardoor ongekend schoon. De zorgvuldig gekozen synthetische basisolie heeft een zeer geringe vluchtigheid met als gevolg een minimaal olieverbruik. Het uiterst lage gehalte aan chloorhoudende bestanddelen levert een bijdrage aan vermindering van de milieubelasting.
Shell Helix Ultra motoroliën zijn gebaseerd op exclusieve Shell technologie en tientallen jaren wereldwijde ervaring in Formule 1 races. Deze oliën zijn uitvoerig beproefd door Shell technici, zowel in het laboratorium als in een aantal toonaangevende personenwagentypen op de weg. Shell Helix Ultra wordt als enige motorolie aanbevolen door Ferrari.

Specificaties:

ACEA A3/B3/B4
API SM/CF
BMW Longlife-01
Mercedes Benz 229.5
Porsche Goedkeuring
VW Norm 502.00
VW Norm 505.00
Renault RN 0700
Renault RN 0710

Technische PDF

0W-40

Veiligheidsbladen

0W-40