Helix HX7 Professional AV 5W-30

Helix_HX7C_5W40_1L.jpg

Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 (voorheen Helix Diesel HX7 AV 5W-30) is speciaal ontworpen om aan de hoge eisen van autofabrikanten te voldoen waaronder Audi, Volkswagen en andere merken die voldoen aan de C3 specificatie.Specificatie VW 502.00/ 505.01 en ACEA C3

Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 is bestemd vooralle dieselmotoren van personenwagens. Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 is met name geschikt voor demodellen van Volkswagen en Ford die zijn uitgerustmet 3- en 4-cilinder dieselmotoren voorzien vanpompinjectoren, en waarvoor nog geen verlengdeservice interval van toepassing is. Deze vereisen motorolievolgens de specificatie VW 505.01 of FordM2C 917A.
Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 levert hoge prestatiesin dieselmotoren van personenwagens en zorgtvoor uitstekende motorbescherming vooral in dieselmotorenvoorzien van pompinjectoren. Door het beperkenvan slijtage, bijvoorbeeld van de injectornokkenasen het voorkomen van afzettingen op kritischemotoronderdelen zoals pompinjectoren, wordt eenlange motorlevensduur verzekerd.
De olie voorkomttevens de vorming van drab en oxidatieproducten.De lage viscositeit, snelle oliecirculatie onder startconditiesen lage wrijving dragen bij aan verminderingvan het brandstofverbruik. De geringe viscositeitbij lage temperatuur garandeert snelle toestromingonder startcondities hetgeen resulteert in een vlottestart en beperking van de koude start slijtage. Dooraanwezigheid van synthetische bestanddelen is devluchtigheid van de olie laag, waardoor verminderingvan het olieverbruik bereikt wordt.

Technische PDF

AV 5W-30

Veiligheidsbladen

AV 5W-30