Helix HX7 AU 10W-30

Helix_HX7_10W40_1L1.jpg

Helaas is deze motorolie niet meer leverbaar.

Graag verwijzen wij u door naar de Helix Ultra ECT C3 5W-30 als vervanger voor dit product.

 

Shell Helix HX7 AU 10W-30 (voorheen Shell Helix Plus AH 10W-30) is een volledig synthetische motorolie speciaal ontworpen om superieure bescherming tegen slijtage en vervuiling te geven in direct ingespoten benzinemotoren (GDI) van Mitsubishi en Volvo. Specifacties fabrikanten ACEA A3/B3, API SL/CF, Mitsubishi GDI.

 

Shell Helix HX7 AU 10W-30 is speciaal ontwikkeld voor de GDI motoren van Mitsubishi. Daarnaast is het product geschikt voor gebruik in motoren van personenwagens en lichte bedrijfswagens, waarvoor een olie wordt voorgeschreven volgens ACEA A3/B3 of API SL/CF.

 

Door de zorgvuldig afgewogen samenstelling met een speciale synthetische basisolie en voor GDI motoren geoptimaliseerde additieven zorgt Shell Helix HX7 AU 10W-30 voor een inwendig veel schonere motor, dan andere motoroliën. Dit geldt met name voor het gebied rondom de inlaatkleppen. Hierdoor blijft de motor in topconditie en blijven de unieke voordelen van de directe benzine-inspuiting langdurig behouden.

Door het unieke verbrandingsproces bij direct ingespoten benzine motoren kan onder omstandigheden extra verbrandingsroet ontstaan. De bescherming tegen motorslijtage door roetdeeltjes bij GDI-motoren is van essentieel belang. Om die reden bevat Shell Helix HX7 AU 10W-30 een aantal zeer lang werkzame beschermende additieven, die de schadelijke effecten van het roet langdurig teniet doen.
Shell Helix Plus AH zorgt hierdoor voor een maximale bescherming van de cilindervoering tegen slijtage (het z.g. bore polish). Een goede smering tijdens de eerste seconden na de start is van levensbelang om slijtage te voorkomen. GDI-motoren worden en daarbij ook nog eens geconfronteerd met andere uitdagingen dan conventionele motoren. Shell Helix HX7 AU 10W-30 is ontwikkeld om superieure bescherming te bieden bij elke koude start. GDI-motoren gaan zeer zuinig met brandstof om.

Shell Helix HX7 AU 10W-30 beschermt de GDI-motor tegen verontreiniging en slijtage zonder dat de olie aanzienlijk aan kwaliteit verliest Shell Helix HX7 AU 10W-30 zorgt er zodoende voor, dat het gunstige brandstofverbruik gedurende de gehele motorlevensduur in stand blijft.

Technische PDF

AU 10W-30

Veiligheidsbladen

AU 10W-30