Helix HX6 10W-40

vat_209L8.jpg

Helaas is deze motorolie niet meer leverbaar.

Graag verwijzen wij u door naar de Helix HX7 10W-40 als vervanger voor dit product.

 

Shell Helix HX6 10W-40 is een universele motorolie,geschikt voor zowel benzine- als LPG- en dieselmotoren(al dan niet uitgerust met een turbo en/of een katalysator)gebruikt in personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

De kenmerken van Shell Helix HX 6 10W-40 garandereneen betrouwbare bescherming en eenlange levensduur van de motor in de meest uiteenlopendeomstandigheden: frequent stoppen en optrekken,stadsritten en verkeersopstoppingen, maar ookrijden met hoge snelheden en onder zware belastingop autowegen of in bergstreken.
De formule bevateen aantal moderne additieven die de motor inwendigschoonhouden en er voor zorgen dat hij werktop de door de constructeur voorziene manier.Zijn gunstige viscositeitsindex vermindert de verliezendoor wrijving en maakt het op die manier mogelijkhet brandstofverbruik te beperken en de smering vande motor bij de laagste starttemperaturen te versnellen.
Daar een deel van de gebruikte basisoliën synthetischeoliën zijn, beschikt Shell Helix HX6 over eenlage vluchtigheidsgraad, zodat het olieverbruik beperktwordt.

Technische PDF

10W-40

Veiligheidsbladen

10W-40