Gadus S3 V770D

Gadus_Family.jpg

Shell Gadus S3 V770D is een smeervet voor desmering van langzaam draaiende wentellagers bijhogere temperatuur onder zeer zware en schokkendebelasting en in een vochtige omgeving.

Daarnaastkan Shell Gadus S3 V770D worden toegepast bij opentandwielen, scharnierpunten, wentellagers en glijlagersonder zware belasting waarbij geen volledigerotatie optreedt.

Shell Gadus S3 V770D is geschikt voor hogere temperaturen tot 150 C en is goed bestand tegen vocht en biedt een goede bescherming tegen corrosie.

Het zeer stabiele gedrag van Shell Gadus S3 V770D ten aanzien van de weerstand tegen oxidatie, de thermische stabiliteit en de mechanische stabiliteit waarborgt een uitstekende levensduur van de er mee gesmeerde onderdelen. Bovendien zorgt de goede mechanische stabiliteit er voor dat er weinig vetverlies uit het lager optreedt, zelfs bij aanwezigheid van water.
De nasmeerintervallen kunnen worden verlengd in vergelijking met die bij conventionele vetten. Een optimale smering blijft gewaarborgd, ook bij hogere bedrijfstemperaturen. Het lithiumcomplex indikkertype van Shell Gadus S3 V770D maakt het vet geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen, zonder dat dit de standtijd van het vet vermindert.
Shell Gadus S3 V770D kan worden toegepast tussen -20 en +150 C. De goede waterbestendigheid betekent dat er bij contact met vocht slechts een gering verlies aan stijfheid optreedt en dat er een uitstekende bescherming tegen corrosie aanwezig is. Dit maakt het vet bijzonder geschikt voor toepassing onder vochtige omstandigheden.

Shell Gadus S3 V770D is, dankzij de hoge viscositeit van de gebruikte basisolie, gemakkelijk te verpompen door centrale vetsmeersystemen. De afstemming op de combinatie ‘hoge temperatuur/zeer zware belasting’ maakt Shell Gadus S3 V770D vooral geschikt voor toepassingen waar de factor ‘toerental/omtreksnelheid’ een zeer lage tot lage waarde heeft.

Shell Gadus S3 V770D is samengesteld uit een basisolie met zeer hoge viscositeit en een lithium- complex zeepskelet. Hieraan is een zorgvuldig gekozen additievenpakket toegevoegd dat een anti-oxidant, een anti-corrosie-, een anti-slijtage en EP- toevoeging en een hechting verbeterende component omvat alsmede een mengsel van grafiet en molybdeendisulfide. De combinatie van indikker, basisolie en additieven zorgt voor een optimale prestatie onder de aangegeven omstandigheden.

Technische PDF

V770D

Veiligheidsbladen

V770D