Gadus S2 V220AD 2

Gadus_Family.jpg

Shell Gadus S2 V220AD is speciaal bedoeld voor de smering van een brede reeks toepassingen in de industrie, zoals geleidingen, glijlagers en zwaarbelaste langzaam draaiende wentellagers blootgesteld aan trillingen, vocht of stof.

Door de veelzijdigheid in eigenschappen kan ShellGadus S2 V220AD eveneens worden ingezet voor de algemene vetsmering van voertuigen, landbouwmachines en grondverzetapparatuur, en daar waar zeer hoge vlaktedrukken optreden (aandrijfassen, schuifstukken, homokineten, chassisdraaipunten, veerpennen, aanhangerkoppelingen, koppelschotels, …)
Dit vet van hoge kwaliteit kan worden gebruikt in een temperatuurgebied van -10 °C tot +120 °C met piektemperaturen tot 140 °C).
Behalve zijn bijzondere smeereigenschappen verzekert Shell Gadus S2 V220AD een goede afdichting van draaipunten tegen het binnendringen van vocht en vuil.
Door de specifieke structuur en een hechtingsadditief hecht Shell Gadus S2 V220AD goed aan de te smeren en beschermen onderdelen, zelfs in aanwezigheid van water. Hierdoor wordt een zeer goede corrosiebescherming geboden. Speciaal voor deze eigenschap relevante tests (EMCOR) geven aan dat Shell Gadus S2 V220AD op dit punt aan de allerhoogste eisen voldoet. De EP-additieven in combinatie met molybdeendisulfide zorgen voor een uitstekende bescherming tegen mechanische slijtage, zowel bij aanwezigheid van trillingen, onder grenssmeringsomstandigheden en bij schokkende belastingen.
Het speciale zeepskelet van Shell Gadus S2 V220AD in combinatie met de speciale additieven geeft een bijzonder stabiele vetstructuur, hetgeen lange nasmeer intervallen mogelijk maakt, zelfs onder hoge belasting.
Deze eigenschap, tezamen met de hoge bestendigheid tegen uitwassen van het vet door water, maakt het mogelijk het vetverbruik in vergelijking met conventionele vetten te verminderen.

Technische PDF

V220 AD 2

Veiligheidsbladen

V220 AD 2