Gadus S2 V220A 1.5

Gadus_Family.jpg

Shell Gadus S2 V220A Steel wordt speciaal aanbevolen als een vet met een consistentie tussen NLGI 1 en NLGI 2 om verpompingsproblemen te voorkomen in het geval van zeer lange toevoerleidingen die de inzet van een normaal NLGI 2 vet niet toestaan.

Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de staalindustrie: smering van lagers van werkcilinders in warmwalsinstallaties en centrale vetsmering van onderdelen die blootgesteld worden aan schokbelasting.
Shell Gadus S2 V220A is inzetbaar over een breed temperatuurgebied van -15 °C tot + 120 °C.
Shell Gadus S2 V220A waarborgt een uitstekende bescherming van alle te smeren onderdelen in een vochtige omgeving omdat het buitengewoon goed aan metaaloppervlakken hecht. Deze eigenschap, in combinatie met een zeer hoge weerstand tegen uitwassen van het vet door water, kan er voor zorgen dat het vetverbruik sterk daalt in vergelijking met conventionele producten. Hierdoor kunnen de nasmeerintervallen worden verlengd.
Shell Gadus S2 V220A beschikt over goede antislijtageen EP-eigenschappen die het mogelijk maken om schokken en hoge belasting te weerstaan zonder dat de smeerfilm doorbroken wordt, hetgeen een hoge levensduur van de te smeren onderdelen waarborgt. De grote mechanische stabiliteit van het zeepskelet vermindert het weglekken van vet uit de lagers, ook wanneer deze worden blootgesteld aan trillingen.
Doordat het vet goed aan metalen hecht, wordt een uitstekende bescherming tegen corrosie verkregen, vooral onder vochtige omstandigheden.

Technische PDF

V220A 1.5

Veiligheidsbladen

V220A 1.5