Gadus S2 V100

Gadus_Family.jpg

Shell Gadus S2 V100 (v.h. Alvania RL) is een multifunctioneel vet aanbevolen voor de smering van glijlagers en wentellagers die met matige tot hoge snelheid draaien.

Het vet is vooral geschikt voor componenten die bij montage van vet worden voorzien en daarna hermetisch worden afgesloten (levensduur smering) en voor lagers die alleen bij periodieke revisie van nieuw vet worden voorzien.Het vet kent talloze inzetmogelijkheden in bijvoorbeeld de textielindustrie, de kunststofverwerkende industrie, de papierfabricage, ventilatorlagers, rookgas afzuiginstallaties, waterpompen en -turbines, trilzeven, elektromotoren, gereedschapswerktuigen.
Shell Gadus S2 V100 2 is bedoeld voor toepassingen waar de rotatiesnelheid van de lagers tot 100% van de maximum toegelaten waarde bedraagt.
Shell Gadus S2 V100 3 wordt aanbevolen voor lagers met grote diameters (boring groter dan 75mm), voor verticaal gemonteerde lagers en voor lagers met levensduur smering.
Shell Gadus S2 V100 kan worden gebruikt over een breed temperatuursgebied tussen -30 °C en +120 °C.
De optimale viscositeit van de basisolie en de mechanische stabiliteit van het zeepskelet van ShellGadus S2 V100, zorgen voor een lage wrijvingscoëfficiënt en een geringe slijtage van de lager componenten. Het moderne additievenpakket zorgt voor een goede weerstand tegen oxidatie. Hierdoor kunnen lange nasmeer intervallen worden gerealiseerd, zelfs bij hoge temperatuur. De corrosiebescherming is bij gebruik van Shell Gadus S2 V100 uitstekend, zelfs in een vochtige atmosfeer.
Door de speciale samenstelling heeft Shell Gadus S2V100 een voor een lithiumvet ongekend goede waterbestendigheid. Het verlies aan consistentie door waterindringing is zeer gering en tast de smerende eigenschappen van het vet niet aan.

Technische PDF

V100 2, V100 3

Veiligheidsbladen

V100 2, V100 3